x
Loading...

INVESTITOR
PROJEKTANT
GODINA
2023
STATUS

KUĆA BD-ul Milana Radmana, Banja Luka

Predmetna lokacija se nalazi u naselju Nova Varoš, na uglu između ulica Milana Radmana i XIV srednjobosanske brigade. Naselje je pretežno izgrađeno individualnim stambeno-poslovnim objektima, te višeporodičnim stambeno-poslovnim objektima. Teren je ravan. Predmetna parcela je izgrađena. Na istoj egzistira stambeni objekat, spratnosti P. Postojeći prizmeni objekat se ruši.

Na parceli se predviđa individualni stambeno-poslovni objekat spratnosti Su+P+2+Pe. Horizontalni gabariti prizemlja su 16,0 m x 13,45 m (bez uračunate fasadne obloge). Nadzemne etaže su razuđene, sa prepustima do 2 metra. Horizontalni gabarit suterena je 18,95 m x 15,80 m.

U suterenu je organizovano parkiranje i pomoćne prostorije. Ukupno je organizovano 8 parking mjesta, i 5 ostava.
Vertiklanu komunikaciju čine trokrake stepenice i lift. U prizemlju je organizovan poslovni apartman.
Na nadzemnim etažama su organizovane stambene jedinice po principu da je na svakoj etaži organizvana po jedna stambena jedinica. Stambene jedinice su površine oko 200 kvadrata, Ukupno su u predmjetnom objektu organizovane 3 stambene jedinice i 1 poslovni apartman.

Krov je projektovan kao ravan, neprohodan sa svjetlosnom kupolom za izlaz u slučaju nužde. Na krovu su smještene vanjske jedinice toplotnih pumpi.
U bojektu je prema zahtjevu Investitra projektan lift. Predviđen je lift sa vratim širine 80 cm, ali je ostavljena, povećanim nadvišenjem, mogućnost ugradnje lifta sa širinom vrata 90 cm.

Predmet dokumentacije je i ograda. Ograda se predviđa sa AB soklom i transparetnim dijelom koji je projektovan od čeličnih pocinčanih i plastificiranim profila u svemu prema detaljima iz projekta. Visina ograde je u prosjeku 140 cm. Poseban akcenat čini ulazna prješačka kapija-portal.